1.Pri ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi obavite ljekarski pregled za vozača vozila na motorni pogon za željenu kategoriju.Svaki kandidat za vozača mora imati ljekarsko uvjerenje da je tjelesno i duševno zdrav za vozača te kategorije.

2.Upišite se u auto školu"TIM" Banja Luka.Posjetite nas u našim prostorijama u Ul.J.Ducica 38(preko puta Medicinske elektronike),kontaktirajte nas putem naših telefona 065/516-429     065/582-404 .Nakon toga potpišite Ugovor te dogovorite termine za teorijsku nastavu.

3. Odslušajte nastavu iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima(28 nastavnih časova),koju Vam po najsavremenijim standardima predaju licencirani predavači teoretske nastave. Nastava se održava u učionici opremljenoj po savremenim standardima koji ispunjavaju sve uslove propisane zakonom. Svi kandidati se više puta testiraju prije izlaska na ispit.

4. Nakon odslušane nastave iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima kandidat pristupa polaganju ispita.

5. Položite ispit iz Propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

6. Odslušajte predavanja(9 nastavnih časova) i položite ispit iz prve pomoći. Obuku iz ove oblasti provodi i naplaćuje Crveni krst.(Obuka i ispit prve pomoći se može odslušati i položiti i prije nego što se položi ispit iz Poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima).

7. Odaberite instruktora i vozilo, pristupite obuci iz oblasti upravljanja motornim vozilom, te odvezite potreban broj časova vožnje za upisanu kategoriju.Nakon toga se pristupa polaganju ispita iz praktičnog upravljanja motornim vozilom.

8. Položite ispit i podignite uvjerenje o položenom ispitu, koje Vam omogućava da u CIPS – u podignete Vašu vozačku dozvolu.